Caféet vid Älta IP bemannas varje år av hundratals fotbollsföräldrar. Våra instruktionsfilmer om hur de ska sköta och städa kaféet kan nu spelas upp i rutor direkt på föreningens informationssida – ett effektivt komplement till luntan av pdf:er. En så kallad QR-kod har satts upp på köksväggen, och via den kan den växande andelen föräldrar som har QR-läsare i telefonen få filmen startad direkt, när de redan är på plats. Se tvåminutersfilmen!

Kund: Älta IF:s fotbollssektion.
Utmaning: Strandcaféet vid Älta IP bemannas varje år av hundratals ideellt medverkande fotbollsföräldrar, några timmar i taget. Många tycker att det är oproportionerligt betungande att läsa luntan av instruktions-pdf:er, och servicen som gästerna möter varierar följaktligen.
Produkt: En tiominutersfilm om arbetsmomenten när man öppnar och står i fiket, samt en treminutersfilm om städningen vid stängning.
Total tid på plats: 2 timmar.
Hosting: Youtube (kostnadsfritt).
Spridning:
– Visas i spelarfönster på fotbollssektionens informationshemsida om kaféet.

skylten-fo%cc%88r-strandcafeets-ko%cc%88k-ispx

Klicka för förstoring.

– Nyhetspostning med mail till sektionens medlemmar gav nästan 100 visningar första dygnet.
– En skylt med så kallad QR-kod har satts upp på köksväggen, och via den kan den växande andelen föräldrar som har QR-läsare i sina telefoner få rätt film startad direkt, när de redan är på plats. (Övriga kan skriva in en kort URL.)

Categories: Video på jobbet

Related Posts

Video på jobbet

Så får QR-koden din instruktionsfilm att flyga

QR-koden känns kanske varken ny eller hi-tech. Men genom sitt sätt att länka ihop maskiner eller fysiska platser med instruktioner på nätet, exempelvis en video, har QR-koden en kraft som fortfarande utnyttjas alldeles för lite. Read more...

Video på jobbet

Praktiskt kunnande på kran

Videofilmernas, och filmandets, flytt in i våra uppkopplade mobiler ger möjlighet att knyta allt kortare filmer till allt mer specifika platser och handgrepp. Samtidigt ger fritt tillgängliga e-lärandeplattformar som Moodle möjlighet att föra bok över Read more...

Video på jobbet

Ställ dummare frågor

”Jag hänger nu upp och ner, och nu … gulp … svalde jag upp i magen. UPP i magen, hur förklarar du det, hörru du?”